Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Despre proiect

OBIECTIVE ACTIVITATI  GRUP TINTA REZULTATE ANTICIPATE

 

In contextul cresterii somajului la nivelul tuturor statelor membre UE, tinerii sunt cei care intampina cele mai multe dificultati in a-si gasi un loc de munca. In unele state, rata somajului poate depasi 40%, statistica ce indica faptul ca 7.5 milioane de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani nu lucreaza si nici nu urmeaza studii sau vreo forma de formare profesionala.

In urma unei cercetari amanuntite a acestei situatii, Comisia Europeana a identificat o serie de factori ce au condus la aceasta situatie, printre care se numara:

  • Parasirea timpurie a scolii fara a obtine o calificare;
  • Lipsa competentelor si a experientei profesionale;
  • Posibilitati limitate de formare profesionala;
  • Locuri de munca lipsite de stabilitate urmate de perioade de somaj;

Tinand cont de toate acestea, partenerii proiectului Fii T.A.Re! – Tineri Antreprenori Responsabili si-au propus ca prin activitatile derulate sa contribuie la dezvoltarea economiei la nivel regional si local prin dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv si stimularea gradului de ocupare pe cont propriu in randul tinerilor.

Toate acestea urmeaza a fi realizate prin dezvoltarea competentelor antreprenoriale si manageriale a 400 de persoane care isi doresc sa dezvolte o activitate independenta si subventionarea a 40 de planuri de afaceri ale acestora in vederea cresterii adaptabilitatii persoanelor de a materializa ideile de afaceri.

Astfel, proiectul Fii T.A.Re! – Tineri Antreprenori Responsabili contribuie la reducerea somajului, prin crearea a 80 de noi locuri de munca, incurajeaza initiativa antreprenoriala prin derularea unei ample campanii de promovare a antreprenoriatului si contribuie la cresterea numarului de intreprinderi in regiunile de implementare (Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia) prin subventionarea celor 40 de afaceri sustenabile.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro