Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

1.000.000 de euro pentru finantarea tinerilor antreprenori

Aula Magna din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti in data de 25 februarie 2015 conferinta de lansare a proiectului FII T.A.RE! Tineri Antreprenori Responsabili, implementat de Academia de Studii Economice din Bucuresti, alaturi de Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare ARoTT, compania de consultanta Loop Operations si CCDL Events and Training. Evenimentul a reunit peste 300 de participanti, in special studenti, dar si reprezentanti ai mediului de afaceri.

In cadrul evenimentului, au fost prezentate obiectivele si activitatile proiectului, modul in care acestea se aliniaza cu obiectivele si activitatile ASE StartUP – Incubatorul de Afaceri din Academia de Studii Economice din Bucuresti. La eveniment au participat si reprezentanti ai mediului de afaceri care au raspuns intrebarilor potentialilor antreprenori. Florin Jianu, fost Ministru delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism declara: „Ca de fiecare data cand particip la o astfel de lansare ma gandesc la ce se va intampla in viitor, deoarece aici se vor naste foarte multe afaceri si va aparea o noua generatie de antreprenori. Conceptul de incubator creeaza emulatie, valoare adaugata si faptul ca exista si o modalitate de finantare prin intermediul acestui proiect este un lucru extrem de important”.

Sergiu Negut, antreprenor si business angel si Dragos Nicolaescu, business mentor si executive coach au subliniat provocarile cu care se vor confrunta viitorii antreprenori, punand accent pe importanta diferentierii pe piata, a viziunii de ansamblu asupra afacerii si dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale. Reprezentantii mediului de business au accentuat importanta identificarii actiunilor care vor avea ca rezultat reducerea riscului de esec al afacerii la un nivel cuprins intre 10 si 20%. Vlad Nutu, fondator al Taberelor YES, este un beneficiar al unui progam de finantare similar. El a subliniat benefiicile unui program care stimuleaza tinerii antreprenori si care i-a oferit sansa de a-si dezvolta propria afacere. Beneficiile proiectului si implicarea partenerilor au fost prezentate de Cristina Toma, Partener Loop Operantions si Cristian Ariton din partea CCDL Events and Training.

In cadrul proiectului FII T.A.RE! Tineri Antreprenori Responsabili, 400 de tineri cu potential antreprenorial vor intra intr-un program de fast training si fast networking in cadrul caruia vor dezvolta planuri de afaceri  alaturi de specialisti in domeniu.

40 de idei de afaceri vor fi finantate cu 25.000 euro din cei 400 de aplicanti. Pentru initierea ideii de afaceri, castigatorii vor intra intr-un program de asistenta si mentorat alaturi de manageri si antreprenori din mediul de afaceri romanesc. Beneficiind de experienta antreprenoriala, know-how-ul si serviciile centrelor de afaceri, cele 40 de afaceri subventionate vor asigura noi locuri de munca sustenabile pentru minim 80 de angajati.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro