Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Ai o idee de afacere de milioane? Noi punem in concurs 25.000 de euro – bani de START-UP (deadline: 27 mai, 23:59)

[UPDATE 22.05.2015] Am prelungit perioada de inscrieri in concursul de idei de afaceri pana pe 27.05.2015, orele 23.59! Transmiterea planurilor de afaceri in varianta suport hartie trebuie facuta pana la data de 29 mai 2015, ora 18:00, data Postei. 

[UPDATE 22.05.2015]  Nu rata ultimele 2 zile pentru a te inscrie in cursa pentru 25.000 de euro! 40 de planuri de afaceri vor fi finantate cu 25.000 de euro

[UPDATE] Vrem sa venim in sprijinul tinerilor care doresc sa se inscrie in concursul de idei de afaceri cu regulamentul aplicabil prezentei scheme de minimis prin care vor fi subventionati cei 40 de castigatori. Acesta poate fi consultat aici

Tinerii din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest sunt provocati sa conceapa idei inovatoare de afaceri pentru a obtine finantari de 25.000 de euro. Competitia lansata de Academia de Studii Economice, alaturi de Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare AroTT, compania de consultanta Loop Operations si CCDL Events and Training, in cadrul proiectului Fii T.A.Re! Tineri Antreprenori Responsabili se va desfasura in perioada 18 – 24 mai si va acorda premii in valoare totala de 1.000.000 de euro pentru cele mai bune 40 de planuri de afaceri.

La concursul de idei de afaceri sunt asteptati sa se inscrie tinerii cu spirit antreprenorial care au domiciliul/resedinta in Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest si si-au propus sa lanseze ideea de afacere in una din cele 2 regiuni.

 

Incarca planul de afaceri AICI pana pe data de 24 mai 2015, orele 23:59!

 

Finantarea acordata va sprijini primii pasi in drumul spre succes al afacerii pentru oricare dintre urmatoarele domenii: Turism si ecoturism; Textile si pielarie; Lemn si mobila; Industrii creative; Industria auto si componente; Tehnologia informatiilor si comunicatiilor; Sanatate si produse farmaceutice; Energie si management de mediu; Bioeconomie (agricultura); Biofarmaceutica si biotehnologii; Procesarea alimentelor si a bauturilor. Lista codurilor CAEN eligibile se regaseste anexata Regulamentului de Concurs.

Pe langa cei 25.000 de euro oferiti pentru initierea si dezvoltarea sustenabila a business-ului, cei 40 de castigatori vor avea oportunitatea de a beneficia de sesiuni gratuite de asistenta si mentorat de la manageri si antreprenori de succes din mediul de afaceri romanesc.

Documente necesare inscrierii in concursul de idei de afaceri


1. Regulamentul concursului | Regulamentul concursului – varianta actualizata (25.05.2015)

2. Anexa 1 | Model plan de afacere (acesta va fi completat direct in platforma de inscriere in concurs)

3. Anexa 2 | Model de buget

4. Anexa 3  |  Lista codurilor CAEN eligibile

5. Anexa 4 | Lista cheltuielilor eligibile prezentei scheme de minimis

6. Anexa 5 | Metodologia de evaluare; Anexa 5 | Metodologia de evaluare – varianta actualizata (19.05.2015)

7. Cerere ajutor de minimis

 

Documente de apartenenta la grupul tinta


1. Formular grup tinta | Formular grup tinta – varianta actualizata (19.05.2015) 

2. Declaratie privind prelucrarea datelor cu caracter personal | Declaratie privind prelucrarea datelor cu caracter personal – varianta actualizata (19.05.2015) 

3. Declaratie privind dubla finantare

4. Declaratie de apartenenta la grupul tinta

5. Cerere formare antreprenoriala | Cerere formare antreprenoriala – varianta actualizata (19.05.2015)

6. Acord de participare la sesiunile de formare antreprenoriala

*Proiectul „FII T.A.Re! – Tineri Antreprenori Responsabili” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 si este implementat in regiunile Bucuresti – Ilfov si Sud-Vest.

Comments ( 38 )
 1. bogdan

  in formularul 4, trebuie sa declari ca „Am varsta cuprinsa intre 18 – 25 ani”.

  Cei peste 25 de ani ce trebuie sa faca cu acest formular?

  • admin Post author

   Buna, Bogdan,

   Participarea la concursul de idei de afaceri nu este conditionata de completarea formularului 4. In regulamentul de concurs (care va fi publicat in acest weekend), vei regasi un checklist cu toate documentele obligatorii necesare inscrierii la concursul de idei de afaceri.

   Competitia este deschisa oricarei persoane din regiunea Bucuresti-Ilfov si Sus-Vest Oltenia care doreste sa demareze o idee de afacere.

   Multa bafta in continuare!

 2. Bogdan

  Perfect! Multumesc pentru raspuns si succes tuturor!

 3. Salut,
  In Regulamentul de concurs scrie la articolul 4.7 ca pentru a fi elibigil trebuie sa fi participat la Cursurile de formare antreprenoriala organizate in cadrul proiectului. Daca nu am participat la cursuri, nu putem aplica?
  De asemenea, punctul 4.8 face referire la un scurt metraj de 5 minute – acesta este necesar?

  • admin Post author

   Buna, Alex,

   Referitor la articolul 4.7. Daca nu ai participat la cursurile de formare antreprenoriala din cadrul proiectului, te poti inscrie in concursul de idei afaceri, insa odata cu inscrierea trebuie completata si incarcata in platforma si o cerere de inscriere la cursuri (acestea se deruleaza in continuare in cadrul proiectului).

   Referitor la articolul 4.8. Scurt-metrajul de 5 minute reprezinta un pitch pentru evaluatorii planurilor de afaceri. Acesta este obligatoriu. In platforma dedicata inscrierii planului vei avea un camp pentur insrierea link-ului de pe youtube.

   Mult succes!

 4. Felicia

  Buna ziua,

  Nu merge Anexa 2 | Model de buget si Cerere ajutor de minimis.
  Multumesc!

  • admin Post author

   Buna, Felicia,

   Din pacate, am avut o mica problema cu serverul, iar incarcarea documentului nu s-a realizat pana la final.

   Multumim pentru atentionare si multa bafta in continuare!

 5. Dumitrita

  Cei din zona Nord-Est nu pot depune planuri de afaceri?

  • admin Post author

   Buna, Dumitrita,

   Concursul este destinat doar celor care au domiciliul sau resedinta in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia.

   Multumesc!

 6. bogdan

  Salut. Dacă am făcut anul trecut un proiect pe apicultura mai pot sa fac aici un proiect? Multumesc

 7. admin Post author

  Buna, Bogdan,

  Sigur. Poti depune proiectul si in cadrul proiectului nostru, insa conditia este sa respecti cerintele din regulamentul concursului si schema de minimis.

  Multa bafta!

 8. Andrei

  In formularul planului de afacere scrie la III: „Descrieți modelul de afacere propus de dumneavoastră în concordanță cu schița modelului de afacere anexată.”

  Va rog sa imi spuneti unde gasesc aceasta anexa

 9. bogdan

  Dar dacă eu am domiciliul pe ilfov pot sa fac un proiect pe agricultura în județul Vâlcea. (Acolo am terenul)

  • admin Post author

   Buna, Bogdan,

   Conform listei codurilor CAEN eligibile, agricultura nu se incadreaza. Insa, daca ai o alte idee de afacere, business-ul poate fi dezvoltat in oricare din judetele din regiunea Sud-Vest si Bucuresti-Ilfov.

 10. bogdan

  documentatia se poate preda si personal in Strada Frumoasa nr. 31, et. 2, cam. 34, sector 1, Bucuresti ?

 11. admin Post author

  Este obligatoriu sa incarcati planul de afacere si pe platforma dedicata – http://mgt-150673.azurewebsites.net/, apoi puteti depune si documentatia la adresa mai sus mentionata.

 12. Andrei

  Daca am mai participat la cursuri de formare antreprenoriala cofinantate de FSE, fara sa primesc vreo subventie, pot sa particip la concurs?
  Daca nu, pot fi asociat? Cine va trebui sa semneze declaratia privind dubla finantare?

 13. Mantescu Andrei

  Putem plasa mai multe proiecte pe acelasi nume?

  Multumesc!

  • admin Post author

   Buna, Andrei,

   Conform regulamentului de concurs, „o persoana nu poate participa cu mai multe planuri de afaceri si nu poate face parte din mai multe echipe”.

   Multa bafta!

 14. Ciprian

  Partea buna este ca acesta este un concurs. Deci, fiecare trebuie sa arate ca merita sa castige acesti bani.
  Partea rea (pentru mine, cel putin) este ca, daca ne luam dupa codurile CAEN eligibile, industria alimentara nu este inclusa in acest concurs. De exemplu, eu vreau sa pornesc o afacere de familie. Fabricarea de dulceturi, compoturi si gemuri dupa retetele vechi. Cercetarile facute de mine in mod particular arata ca aceasta piata este in crestere, produsele fabricate fara conservanti, aditivi, etc, revin in forta.

  Idee am, plan de marketing si afacere am (oarecum). Cand am vazut anuntul dvs. mi-a sarit inima de bucurie. Dupa care a venit dezamagirea. Pacat.

 15. panduru

  Buna ziua,

  Se poate face un proiect in parteneriat sot si sotie.
  Va multumesc

  • admin Post author

   Buna,

   Conform regulamentului de concurs, persoane individuale sau echipe, conditia fiind ca ca fiecare
   membru sa respecte conditiile de apartenenta la grupul tinta, si anume „persoane cu
   varsta peste 18 de ani, care doresc să initieze o activitate independenta.

 16. Andrei

  Buna ziua,
  cand se vor afisa rezultatele la concurs?

  • admin Post author

   Buna, Andrei,

   Procesul de verificare si evaluare a dosarelor de canditatura si a planurilor de afaceri a durat mai mult decat ne-am asteptat…..vrem sa ne asiguram de corectitudinea evaluarii, motiv pentru care nu am reusit sa ne incadram in calendarul stabilit. In momentul de fata, comisia de evaluare centralizeaza punctajele obtinute de voi pana acum, iar in cursul zilei de luni vom afisa si lista castigatorilor.

   Multa bafta! 🙂

 17. Victor

  cand se vor afisa rezultatele?

 18. admin Post author

  Buna, Victor,

  Din pacate, perioada de jurizare a planurilor de afaceri s-a intins pe o perioada mai mare decat cea preconizata si acest lucru pentru ca am dorit sa ne asiguram de corectitudinea procesului si pentru a face o evaluare completa.

  Pe 17 iunie (incepand cu orele 17:00) vom organiza un eveniment pentru anuntarea celor 40 de castigatori ai concursului de idei de afaceri. Mai multe informatii, veti gasi pe site-ul proiectului si pe Facebook, cat si in invitatia pe care o vor primi toti cei care au aplicat.

  Ne cerem scuze pentru aceasta intarziere!

  O zi frumoasa in continuare!

 19. bogdan

  salut! avem voie sa infiintam si sa functionam ca SRL-D, in cadrul proiectului, corect?

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro