Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Start-up-uri dezvoltate cu ajutorul finantarii de 25.000 de euro ce promit in anul 2016

In perioada mai – iunie 2015, tinerii din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest au fost provocati sa conceapa idei inovatoare de afaceri pentru a obtine finantari de 25.000 de euro in cadrul proiectului „Fii T.A.Re! – Tineri Antreprenori Responsabili”. La concursul de idei de afaceri s-au putut inscrie tineri cu spirit antreprenorial care au domiciliul/resedinta in Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest si si-au propus sa lanseze ideea de afacere in una din cele 2 regiuni. Pe langa cei 25.000 de euro oferiti pentru initierea si dezvoltarea sustenabila a business-ului, cei 40 de castigatori vor avea oportunitatea de a beneficia de sesiuni gratuite de asistenta si mentorat de la manageri si antreprenori de succes din mediul de afaceri romanesc si spijin in cadrul centrelor de afaceri dezvoltate de parteneri.

Mai jos, va prezentam o parte din afacerile nou infiintate cu sprijinul finantarii de 25.000 euro.

Live Ticket este o platforma ce va asigura managementul evenimentelor live, permitand organizatorilor sa creeze, sa promoveze si sa vanda bilete in mediul online, iar cu ajutorul unei aplicatii de scanare sa gestioneze accesul la evenimentul. Liveticket va ajuta sa emiteti bilete pentru evenimente de orice tip: concerte, training-uri, conferinte, spectacole de teatru,  workshopuri, festivaluri sau chiar strangeri de fonduri.

YEP! este singurul portal de recrutare dedicat job-urilor part-time si full-time limitat. Ce face aplicatia YEP este sa ofere o platforma mobila si de web pentru domeniul recrutarilor online pentru perioade scurte. Cu ajutorul aplicatiei, companiile isi vor putea recruta personal pe perioade de timp limitate.

OM – bijuterii cu cristale terapeutice. Demarat in luna ianuarie a acestui an, start-up-ul al carui cofondator este Otilia Panainte, a devenit repede un brand de referinta pe zona healing fashion. Bijuteriile handmade, customizabile, combina design-ul inovator cu proprietatile curative ale cristalelor naturale, ajutand la imbunatatirea echilibrului energetic al organismului.

Acris Media Production. „Cand organizezi un eveniment (cultural, sportiv sau de business) daca nu e cel putin de interes national, sansele ca el sa apara integral la televizor sunt zero. Aici intervenim noi, cei de la NETv” ne spune Adrian Cristea, cel care a lansat un serviciu care iti transmie evenimentul pe internet la calitate HD

Yes Training –  o companie de training si tabere care a aparut pe piata suprasaturata cu o altfel de abordare, aducand pe piata trainingul adaptiv, stand-up training, training prin dans si tabere creative care vor ridica calitatea serviciilor oferite pe piata de training si tabere din Romania.

Small Academy Cursuri interactive care redeseneaza viitorul! Cursurile interactive sunt accesibile copiilor cu varsta curpinsa intre 4 ani si 14 ani, acestea fiind personalizate si structurate pe 3 grupe de varsta pentru a-i ajuta pe copii sa inteleaga tehnologiile, sa le testeze, sa invete sa le foloseasca si sa le creeze.

Locked In (Escape Room). Ceea ce aduce in plus Locked In este faptul ca in fiecare camera de evadare va avea in spate o poveste care ne va ajuta sa transpunem jucatorii intr-o alta „lume”. Totul se intampla live: traiesti intr-o poveste si trebuie sa gasesti solutia de a reveni la realitate.

Shukar Bijoux. Gama de produse Shukar Bijoux include: inele, cercei, bratari, pandative, insa initiatorii start-up-ului isi doresc sa dezvolte si alte modele care sa satisfaca dorintele clientilor. Acestea vor avea ca sursa de inspiratie traditia rroma, reinterpretand vechi simboluri ale acesteia, iar acestea vor fi confectionate manual, din argint 925.

One Touch Order – aplicatie mobila gandita pentru facilitarea procesului de comanda in cadrul restaurantelor, barurilor, cluburilor etc. Eficientizarea intregului proces de comanda se va realiza prin stabilirea unei legaturi directe intre client, chelner, bar si bucatarie.

Panda Music – studio de inregistrari pentru clienti premium. Oferta de servicii cu care Panda Music se lanseaza pe piata muzicala include: servicii de inregistrare, editare, masterizare audio profesionala, productie IVR, sweepers, fundal sonor pentru reclame si muzica de ambianta, servicii pentru creatie si dezvoltare de brand, audio si sound design.

RezervaTeren.ro – Rezerva-ti terenul de sport in timp real. Rezervateren.ro este un site de rezervari online de terenuri de sport, cu un sistem integrat ce permite realizarea acestui lucru in timp real, la cel mai bun pret, cu multiple optiuni si cu primirea confirmarii instant.

Viva la Video  – agentie de creatie si productie video. Experienta in televiziune, cinematografie si publicitate,​ recomanda echipa Viva la Video pentru orice gen de eveniment, indiferent ca este vorba de productie de spot/film/video pentru companii, evenimente mondene, de business, documentare sau campanii.

Andmar Studio Photography isi doreste sa fie prima optiune a celor care vor sa-si construiasca emotii si amintiri de neuitat prin oferirea de servicii la standarde inalte. Pentru a oferi o experienta integrata clientilor, Andmar Studio Photography ofera servicii complete de filmare, fotografiere si editare. Fie ca este vorba de filmare aeriana sau poze de grup, cei 2 parteneri vor sa fie alaturi de clientii lor pentru a surprinde cele mai frumoase momente, incepand de la conceptul filmarii/sesiunii foto pana la oferirea produsului finit .

 

Mai multe informatii despre start-up-urile castigatoare, veti gasi pe site-ul proiectului: www.antreprenori-responsabili.ro.

Proiectul „Fii T.A.Re! – Tineri Antreprenori Responsabili” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul este implementat de Academia de Studii Economice, in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Tranfer Tehnologic si Inovare – AroTT, compania de consultanta Loop Oprations si CCDL Events and Training

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro