Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

500 de firme romanesti sustinute de business angels cu 5 – 10 milioane pe an

Ca urmare a adoptarii legii business angels, 500 de firme romanesti ar putea sa beneficieze de fonduri intre 5 – 10 milioane euro din partea investitorilor de tip business angels. Cele mai apreciate afaceri de catre oamenii de business sunt cele cu potential de crestere in domenii, precum IT, servicii si turism.

Florin Jianu – fostul ministru delegat pentru IMM-uri si turism – a declarat in cadrul conferintei organizata de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei: „Cred ca se vizeaza in jur de 500 de companii pentru investitii business angels in urmatoarele 12 luni si vor fi implicate sume cuprinse intre 5 – 10 milioane euro global. Cand va ajunge la maturitate piata, probbil va permite mai mult”.

Conform statisticilor, in urmatorii trei ani, 4 din 5 companii vor putea supravietui doar cu sprijinul unui business angels, prezenta masura adoptata de Parlament venind in intampinarea acestei situatii.

Sursa

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro