Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Idee de afacere: cum sa faci bani din viitorul romanilor in strainatate

Dupa 10 ani ca director de import la o firma privata, Doinita Badea (47 ani) a intrat in lumea afacerilor cu o franciza a Bancii de Joburi, companie care recruteaza si trimite romanii sa munceasca in strainatate. De zeci de ori mai scump: produse romanesti, de vanzare la straini Antreprenoarea a investit 40.000 de euro, bani pe care estimeaza ca ii va recupera pana la sfarsitul anului, in conditiile in care „apetitul” romanilor pentru munca in afara tarii este tot mai mare.  

„Nu a fost putin, nu a fost mult. Trebuie sa investesti la inceput ca sa poti sa pornesti o afacere. Imi plac oamenii si acest lucru m-a si determinat sa cumpar aceasta franciza. Este fascinant pentru ca in fiecare zi este altceva. Vin oameni noi, cunoastem oameni noi”, spune Doinita Badea, acum proprietara companiei de recrutare G&D Creations, care se va promova sub brandul, logo-ul si sloganul Bancii de Joburi. Sub Banca de Joburi, cu sediul in Brasov, functioneaza alte 7 francize, din care doua in Bucuresti si celalte in Iasi, Timisoara, Targu Mures, Galati si Vaslui.

De ce este mai bine sa deschizi o afacere astazi decat acum 10 ani  


Doinita Badea, inginer de profesie, si-a dorit sa aiba propriul business inca de acum 10 ani, insa nu a gasit momentul potrivit pana acum si mai ales ca si chiriile erau destul de mari.

„Mi s-a parut foarte oportun acum, deschizandu-se si piata din Marea Britanie si placandu-mi foarte tare acest domeniu, sa cumpar aceasta franciza. Initial am vrut sa fac o gradinitia cu after school, dar la momentul acela nu mi s-a parut foarte indicat, avand in vedere ca numai inchirierea unei cladiri m-ar fi costat in jur de 3.000 de euro pe luna. Preturile crescusera foarte mult pe tot ce tine de partea imobiliara, de inchirieri, de cumparari. Si atunci am zis sa mai astept”, a completat antreprenoarea.

Citeste mai mult

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro