Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

N-ai luat Bacul, ai pana-n 24 de ani si vrei sa te lansezi in afaceri? Programul „Garantii pentru Tineri“ te poate ajuta

Programul se adreseaza tinerilor cu varsta de pana la 24 de ani In aceasta perioada se desfasoara un program-pilot intitulat „Garantii pentru TINEri!“, organizat de Ministerul Muncii in parteneriat cu Consiliul National al IMM-urilor, Asociatia Patronatul Tinerilor Intreprinzatori si Blocul National Sindical. Cu un buget de 18.655.122,97 lei, programul acopera regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia si Sud-Est.

Conceptul de „garantie pentru tineri” urmareste ca tinerii cu varsta mai mica de 24 de ani, care si-au pierdut locul de munca sau care nu au reusit sa se angajeze dupa terminarea studiilor, sa primeasca, in decurs de patru luni de la inregistrarea la agentiile pentru ocuparea fortei de munca sau la centrele de garantii pentru tineret, o oferta de buna calitate de angajare, de continuare a educatiei, intrare in ucenicie sau efectuarea unui stagiu.

Proiectul „Garantii pentru TINEri!” se deruleaza pana la 30 iunie 2015 si se adreseaza exclusiv tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani. Planul de actiune consta in acces la servicii integrate de informare, consiliere si orientare, formare profesionala, ucenicie, prospectare si mediere, in vederea ocuparii unui loc de munca si asistenta in initierea de afaceri independente. Concret, beneficiarii vor urma cursuri de calificare de nivelul 1 (360 ore) sau nivel 2 (720 ore), stagii-pilot de ucenicie sau cursuri de dezvoltare a competentelor antreprenoriale. Cele mai bune 144 de idei de afaceri vor fi premiate, iar autorii lor indrumati in initierea de afaceri independente.

Deplasarile de acasa la curs se deconteaza Important de mentionat este ca la aceste cursuri se pot inscrie tineri cu 12 clase fara bacalaureatul absolvit, tineri cu 10 clase si chiar numai cu opt clase. Iar cursurile nu sunt doar gratuite, ci si subventionate, in sensul ca organizatorii pot deconta cheltuielile cu deplasarea de la curs la domiciuliu pentru beneficiarii care locuiesc in alte localitati.

ATENTIE: Organizatorii programului ne-au transmis ca mai sunt doar cateva locuri vacante si principiul dupa care se fac inscrieri este „primul venit, primul servit“. Lanseaza-te in afaceri! Schema-pilot de garantii pentru tineri include si un program integrat adresat tinerilor viitori intreprinzatori, care va contine 20 de stagii antreprenoriale de 15 zile pentru 500 de tineri. In urma rezultatelor obtinute la examenul de certificare si a elaborarii planurilor de afaceri, vom identifica 100 de tineri care vor beneficia, suplimentar, de asistenta si consultanta individuala pentru initierea propriei afaceri. Cursurile vor fi sustinute de un furnizor de formare profesionala acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari. Demersurile de consultanta vor avea un pronuntat caracter practic si vor aborda subiecte precum: elaborarea unui plan de afaceri realist si eficient, atragerea resurselor financiare si umane necesare, elemente concrete privind conducerea si administrarea companiei, cunostinte de baza privind fiscalitatea etc.

Inscrie-te in programul de sprijin pentru antreprenoriat!


Pentru a participa la cursuri, trebuie sa indeplinesti conditiile de mai jos: 1.    Ai varsta cuprinsa intre 16 si 24 ani.

  1.  Nu lucrezi.
  2.  Nu mergi la scoala.

 4.Nu participi la alte activitati de formare profesionala.

Citeste mai mult 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro