Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Pe langa crezul meu in egalitate, sunt pasionata de sport si carti. Meet Marina, junior event manager EBW

Energica si pasionata de conceptul dreptatii, lupt alaturi de Centrul de Dezvoltare Curriculara și Studii de Gen – FILIA pentru promovarea egalitatii de șanse intre femei și barbati, iar din iulie 2015 m-am alaturat echipei Elite Business Women ca Event Manager.

Inca din copilarie ma manifestam deschis impotriva patriarhatului desi atunci nu stiam semnificatia acestui termen. De la instructiuni ”egalitariste” date colegilor de gradinita am ajuns sa ma implic in proiecte si actiuni de promovare a egalitatii de gen. Printre acestea se numara si participarea la actiuni impotriva violentei domestice, creșterea conștientizarii asupra necesitatii unei reprezentari politice a femeilor adecvate, introducerea ordinului de protectie de urgenta sau lupta impotriva hartuirii sexuale/stradale.

La varsta de 16 ani, plina de nostalgie și in același timp de optimism, mi-am lasat familia in urma și am plecat spre Romania pentru a-mi continua studiile. Aici am descoperit o alta semnificatie a egalitatii de gen, patriarhatului, cat si a importantei reprezentarii, dat fiind faptul ca Romania era și membra a Uniunii Europene, iar egalitatea de gen este considerate o valoare fundamental a Uniunii. Urmand acest drum și implicandu-ma in actiuni care sa vizeze principalele problem ale inegalitatii sau potentiale schimbari ale balantei de putere, am ajuns la Masteratul de Politici, Gen și Minoritati din cadrul SNSPA. Datorita acestui master am reusit sa-mi dezvolt si mai mult sensibilitatea la gen și sa descopar o alta abordare a problemelor cu care se confrunta femeile. In acest sens, consider ca e necesar sa-mi urmez pasiunea – cea de a convinge cat mai multe femei, indiferent de rasa, etnie sau religie ca desi sunt diferite, ele sunt egale și MERITA sa fie reprezentate, sa detina putere, sa fie actori cheie sau persoane in functie de decizie, sa știe ca au dreptul la aceleași oportunitati si in același timp au capacitatea necesara ca sa realizeze ce-si propun. O femeie poate deveni orice vrea ea, hai sa facem si societatea sa inteleaga, respectiv sa sustina acest lucru!

Pe langa crezul meu in egalitate, sunt pasionata de sport și de carti. Cred ca sportul iti ofera acea libertate pe care nu o poti descrie in cuvinte, iar cartile iti ofera cuvinte pentru a avea suficienta libertate și imaginatie ca sa poti masura, compara și aprecia libertatea dobandita prin sport. Iar ca sa fiu sincera, este greu sa scriu despre mine, pentru ca imi place lumea cu toate minunile ei, deși am activitati care imi plac in mod special, pot sa afirm cu mandrie ca sunt pasionata se aproape orice, iar fiecare experienta noua din care poti invata ceva este binevenita.

Daca ma gandesc la un motto care ma reprezinta, acesta ar fi: “Fii tu schimbarea pe care o dorești in lume” (M. Gandhi). Totuși nu ma pot opri doar la unul, aducandu-mi aminte de celebra fraza motivationala a alergatorilor:”First you feel like dying, then you feel reborn”!

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro