Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Trei moduri prin care iti faci norocul

Daca sunteti un tanar antreprenor si vi se pare ca sunteti urmarit de ghinion e cazul sa va schimbati mentalitatea. Norocul nu trebuie asteptat, norocul vi-l faceti singuri. Iata trei lucruri simple de care trebuie sa tineti cont pentru ca afacerile voastre sa mearga bine.

Fiti intotdeauna pregatiti


Norocul apare atunci cand pregatirea se intalneste cu oportunitatea. Veti putea sa va aventurati in multe parteneriate personale si profesionale daca sunteti atenti la ocaziile care se ivesc, iar ca sa nu le ratati, trebuie sa tineti cont de urmatoarele lucruri: Sa aveti intotdeauna la voi telefonul vostru sau o carte de vizita. Nu e nimic mai rau decat sa intalniti o persoana care ar reprezenta o conexiune excelenta pentru afacerea voastra si sa nu aveti cum sa-i lasati datele voastre de contact.  Sa fiti pregatit oricand sa sustineti un discurs despre ideea voastra de afacere. Indiferent unde mergeti fiti cea mai buna varianta a voastra, atat ca aspect fizic, cat si ca mod de comportament in societate. Nu se stie niciodata peste cine dai la sala sau la coada, in timp ce asteptati sa fie gata cafeaua.  Fiti ochi si urechi la ce se intampla in jurul vostru. Incetati sa mai fiti atent la telefon si incercati sa observati cu adevarat oamenii si ce se intampla in jurul vostru. Nu se stie niciodata ce ratati pentru simplul fapt ca nu sunteti cu adevarat prezent.

Puneti intotdeauna intrebari


E aproape socant cate oportunitati de intalniri apar doar prin simplul fapt ca puneti intrebari. Un sfat foarte important pentru fiecare antreprenor este sa puna intrebari. Indiferent ca e vorba de un numar de telefon, un pret preferential pentru un produs sau serviciu ori un parteneriat nou, raspunsul va fi intotdeauna negativ daca nu intrebati. Nu va simtiti descurajati sau jigniti daca raspunsul e, totusi, „nu”, ci felicitati-va pentru ca ati facut un pas inainte. Acum stiti ca o colaborare anume nu isi mai are sensul si puteti sa va indreptati atentia spre una noua.

Multumiti


Sa spuneti „Multumesc!” si sa apreciati ceea ce aveti si ajutorul pe care il primiti sunt detalii care va pot ajuta sa ajungeti departe. Multi oameni, dupa ce isi vad sacii in caruta, pe langa faptul ca nu-si arata multumirea, nu mai dau nici un alt semn pana cand nu au nevoie, din nou, de ajutor. Nu procedati la fel. Oamenii vor sa stie ca ajutorul lor a contat si daca va aratati aprecierea, veti primi ajutor si a doua oara.

Sursa 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro