Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Trei tineri pariaza pe o aplicatie de chat intre medici si pacienti

Ionut Cazan (22 ani), absolvent al Fa­cultatii de Matematica si Informatica, Ale­xandru Iovan (23 ani), student in anul II de masterat, si Paul Tirban (25 ani), doctorand la Facultatea de Matema­tica si Informatica din Cluj, au pus bazele aplicatiei de chat „Primul medic“, care face legatura online in­tre medici si utilizatori si le permite utili­za­to­rilor sa obtina usor si rapid sfaturi medicale.

„Un scenariu comun de utilizare ar fi urmatorul: utilizatorul deschide aplicatia si scrie intrebarea pentru care are nevoie de un raspuns. Aplicatia va analiza intrebarea si va repartiza automat intrebarea pentru medicul de la specialitatea corecta. Dupa ce medicul raspunde se deschide conversatia intre cei doi, iar la final utilizatorul plateste sfatul si acorda o nota conversatiei“, spune Paul Tirban, unul dintre fondatorii conceptului „Primul medic“.

„Este foarte important de mentionat faptul ca nu inlocuim consultatiile clasice, ci venim in completarea lor“, adauga Tirban.

Investitia a fost de 1.500 de euro, iar pana in prezent tinerii nu au primit nicio finantare, insa sunt deschisi colaborarilor.

„Pentru a ne dezvolta avem nevoie in primul rând sa recrutam medici de calitate. Momentan suntem in stadiul in care focusul este pe produs si pe validarea acestuia in piata, motiv pentru care putem sa ne sustinem financiar din fondurile proprii si nu avem nevoie de o investitie. Evident, daca va fi interes din partea unui investitor, suntem intotdeauna deschisi si, mai mult, putem spune ca noi cautam pe cineva care sa ne fie un partener care ne poate ajuta sa intram in piata si sa crestem“, adauga Tirban.

„Ideea aplicatiei mi-a venit intr-o seara in care aveam nevoie sa iau un medicament, dar nu stiam sigur daca pot sa il iau având in vedere faptul ca luasem un alt medicament. Dat fiind ca era ora 23:00, am avut noroc ca am o prietena care e medic rezident si de la care am aflat raspunsul. Atunci m-am gândit ce s-ar fi intâmplat daca nu aveam acea prietena pe care sa o sun pentru un sfat si m-am gândit ca o astfel de aplicatie ar fi utila, iar dupa ce le-am prezentat idea lui Alex si Ionut ne-am decis sa realizam aplicatia,“ spune Tirban intrebat cum le-a venit ideea aplicatiei Primul Medic.

Tinerii antreprenori vor „ataca“ piata din Romania, se vor orienta catre utilizatorii care detin un  smartphone conectat la internet. Piata de servicii medicale private din Romania este in crestere cu 7%-8%, iar piata locala a telefoanelor inteligente va creste cu 30% in acest an, fiind un mediu favorabil pentru dezvoltarea de business-uri in acest sector.

Echipa Primul Medic este formata din cei trei fondatori. Fondatorii conceptului primesc suport din partea echipei din cadrul  acceleratorului de afaceri  Spherik in care au fost acceptati.

Ionut Cazan, are experienta in dezvoltarea de aplicatii mobile pentru platforma iOS, Alexandru Iovan, are o experienta de trei ani in dezvoltarea de software intr-o companie d e IT din Cluj si Paul Tirban cu o experienta in dezvoltarea de software de peste patru ani intr-o companie de IT, fiind si Team Lead al echipei Microsoft Student Partners din UBB.

„In viitorul apropiat dorim sa testam aplicatia in piata si sa recrutam medici. Planul este ca in anii urmatori sa cream o retea de medici de incredere care sunt afiliati la „Primul Medic“ si la care sa mergi la consultatie având siguranta ca vei gasi medici profesionisti si dedicati“, spune Tirban.

SURSA

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro